Fysioterapi er veien til smertefrihet, bedre bevegelighet og en sterkere kropp.

Fysioterapi fokuserer på å behandle, gjenopprette og forbedre fysisk funksjon og bevegelighet gjennom ulike terapeutiske metoder, øvelser og manuell terapi.

Bestill time

Med variert bakgrunn og ulike spesialiseringer, kan våre 9 dyktige fysioterapeuter tilby behandlinger tilpasset nettopp deg og dine behov.

Hos Orkanger Fysioterapi og Osteopati har vi en felles grunntanke om at veiledet trening kan være effektivt for mange plager, og at de fleste av oss har godt av litt mer bevegelse i hverdagen. Derfor har vi en aktiv tilnærming til mange problemstillinger, og benytter oss av behandling på benk når det anses nødvendig.

Alle våre fysioterapeuter har offentlig autorisasjon. 8 av fysioterapeutene jobber med driftstilskudd og 2 jobber privat uten. Det betyr at disse to ikke har ventetid.

Våre behandlingsmetoder

Trening som behandling

Med en personlig behandlingsplan, kombinert med tilpasset trening i treningssal og gode øvelser for hjemmebruk, blir veien til en friskere kropp litt enklere.

Samfunnsutviklingen i dag er preget av en stadig mer stillesittende livsstil, med mindre hverdagsaktivitet og bevegelse. Derfor er aktivitet og trening en viktig del av fysioterapibehandlingen.

For å få kroppen i gang oppfordrer derfor alle våre fysioterapeuter til aktiv oppvarming på sykkel, tredemølle eller ellipsemaskin. I tillegg inkluderes de store muskelgruppene i en spesiell oppvarming, før du går over på øvelsene tilpasset deg og ditt behov. Etter hvert som behandlingsperioden er over, håper vi disse nye vanene er en del av din nye treningsrutine, slik at du fortsetter å ta gode valg for din egen helse.

Kinesiotape

Du har kanskje sett den fargerike tapen før, gjerne på idrettsutøvere med høy treningsbelastning? Kinesiotapingmetoden er en rehabiliterende tapeteknikk som stimulerer kroppens egne tilhelingsprosesser. Tapen påvirker muskulatur og gir stabilitet til ledd uten å påvirke bevegelsesutslag.

Kinesiotape er latexfri og kan være på kroppen opptil flere dager. Tapen påvirker både ortopediske, nevromuskulære, nevrologiske, samt andre medisinske tilstander, og egner seg til alle aldersgrupper.

Ved å påvirke de forskjellige reseptorene i det somatosensoriske system har Kinesiotape en effekt på smerte og lymfatisk drenasje ved å gi huden et løft. Dette løftet gir konvulsjoner i huden og påvirker det interstitielle rommet.

Tapen brukes gjerne i kombinasjon med andre behandlingsformer, for å oppnå best mulig resultat for deg som behandles.

Bløtvevsbehandling

Bløtvevsbehandling kan være alt fra klassisk massasje til triggerpunktbehandling, og har som fellesnevner at terapeuten bruker hendene for å behandle. Denne behandlingsformen kommer ofte som et supplement til annen behandling, som for eksempel trening.

Nålebehandling

For ømme punkter eller stramme bånd i muskulaturen, kan nålebehandling være en nyttig behandlingsform.

Behandling med nåler kalles IMS (Intra Muskulær Stimulering), som enkelt forklart betyr at behandlingen foregår inne i muskelen med sterile engangsnåler. IMS er et system for å diagnostisere og behandle myofasielle smertesyndrom – smerter som har utspring i muskulaturen.

Skjelettmuskulaturen er det største organet i kroppen, og alle disse musklene kan utvikle smerte og dysfunksjon. Det kan føles som en regionale smerter som hodepine, nakkesmerter eller ryggsmerter – med eller uten utstråling. Eller det kan være skuldersmerter, hofte- eller knesmerter – ofte sammen med slitasjeskader.

Samtidig som vi ønsker å fjerne smertene fra muskulaturen med nålebehandlingen, er det like viktig å hindre at plagene kommer tilbake. Derfor er det viktig å være innstilt på forebyggende trening under kyndig veiledning.

Nålebehandling dekkes ikke av det offentlige helsevesenet. Dette er en behandlingsform som kan komme i tillegg til annen behandling du har, eller det kan tenkes at du bare skal ha IMS. Det vanligste er å ha 2-6 behandlinger med ca. 1 ukes mellomrom. Har du spørsmål vedrørende nålebehandling er du velkommen til å ta kontakt.

Nålebehandling dekkes ikke av det offentlige helsevesenet. Dette er en behandlingsform som kan komme i tillegg til annen behandling du har, eller det kan tenkes at du bare skal ha IMS. Det vanligste er å ha 2 – 6 behandlinger med ca. 1 ukes mellomrom. Har du spørsmål vedrørende nålebehandling er du velkommen til å ta kontakt med en av oss ved OFO AS.

Såletilpasning

Designet for å forbedre din gangkomfort og redusere smerter, tilbyr vi tilpassede Formthotics innleggssåler. Disse biomekanisk utformede sålene gir nødvendig støtte til føttenes naturlige form, og bidrar til å behandle og forebygge ulike fot- og beinplager som hæl- akilles og skinnbensplager og forfotsproblemer. Sålene kan også lindre smerter i rygg, hofte og knær ved å korrigere feilbelastninger og forbedre kroppens biomekanikk.

Våre erfarne fysioterapeuter gjennomfører en grundig undersøkelse for å sikre at sålene passer perfekt til dine føtter, og tilpasser dem individuelt på klinikken. Formthotics-sålene er vanntette, enkle å rengjøre, holdbare og støtdempende.

For ytterligere informasjon, besøk Formthotics

Pris for såler, inkludert vurdering og tilpassing: 1300,-.

Priser for fysioterapi

Undersøkelse (60 min): 860,-
Behandling (30 min): 570,-
Videokonsultasjon (30 min): ta kontakt.
Såler med tilpassing: 1300,-

Fysioterapi som offentlig tjeneste følger statlige egenandeler.

 

Våre fysioterapeuter

Arnulf Aune

aa@ofo-as.no

Gaute Hansen

gh@ofo-as.no

Nils Høeg

nh@ofo-as.no

Eivind Selven

es@ofo-as.no

Trond Selven

ts@ofo-as.no

Arnhild Skjølberg

as@ofo-as.no

Thomas Staveli

tls@ofo-as.no

Oda Sterten

os@ofo-as.no