Nålebehandling

For ømme punkter eller stramme bånd i muskulaturen, kan nålebehandling være en nyttig behandlingsform.

Behandling med nåler kalles IMS (Intra Muskulær Stimulering), som enkelt forklart betyr at behandlingen foregår inne i muskelen med sterile engangsnåler. IMS er et system for å diagnostisere og behandle myofasielle smertesyndrom – smerter som har utspring i muskulaturen.

Skjelettmuskulaturen er det største organet i kroppen, og alle disse musklene kan utvikle smerte og dysfunksjon. Det kan føles som en regionale smerter som hodepine, nakkesmerter eller ryggsmerter – med eller uten utstråling. Eller det kan være skuldersmerter, hofte- eller knesmerter – ofte sammen med slitasjeskader.

Samtidig som vi ønsker å fjerne smertene fra muskulaturen med nålebehandlingen, er det like viktig å hindre at plagene kommer tilbake. Derfor er det viktig å være innstilt på forebyggende trening under kyndig veiledning.

Nålebehandling dekkes ikke av det offentlige helsevesenet. Dette er en behandlingsform som kan komme i tillegg til annen behandling du har, eller det kan tenkes at du bare skal ha IMS. Det vanligste er å ha 2-6 behandlinger med ca. 1 ukes mellomrom. Har du spørsmål vedrørende nålebehandling er du velkommen til å ta kontakt.

Nålebehandling dekkes ikke av det offentlige helsevesenet. Dette er en behandlingsform som kan komme i tillegg til annen behandling du har, eller det kan tenkes at du bare skal ha IMS. Det vanligste er å ha 2 – 6 behandlinger med ca. 1 ukes mellomrom. Har du spørsmål vedrørende nålebehandling er du velkommen til å ta kontakt med en av oss ved OFO AS.