Hva skjer hos osteopaten?

Osteopaten setter av god tid til utspørring og undersøkelse av deg. Undersøkelsen består av en manuell vurdering med utgangspunkt i standardiserte mekaniske, ortopediske og osteopatiske tester.

På grunnlag av disse undersøkelsene blir en behandlingsstrategi iverksatt.

Hvis testene viser at osteopatibehandling ikke er den riktige behandlingen for deg blir du henvist til legen din for videre utredning.

Behandlingen går ut på å korrigere forstyrrelser i den delen av kroppen som gjør at kroppen sliter med smerter og spenninger. Det kan være slik at årsaken sitter et annet sted enn der hvor du kjenner smerten. Det benyttes da mobiliseringer av knokler, muskler, bindevevsnettverk, sirkulasjon og nerver for å få kroppen tilbake i balanse.

 

Bindevevsnettverket omslutter alle strukturer i kroppen, foruten muskler, ledd, knokler også indre organer og kroppens hulrom. De danner glideflater mellom strukturene og overfører mekaniske krefter. De omhyller nerver, samt blod og lymfekar. Undersøkelse av bindevevsnettverket kan synliggjøre forstyrrelser som kan påvirke smerte og redusere bevegelsesfrihet

 

Hver behandling er individuelt tilpasset deg.

 

 

Målsetning med osteopatisk behandling

 

Behandlingen har som mål:

  • forbedre elastisiteten, bevegelsen og den biomekaniske funksjonen i bindevev og ledd

  • normalisere impulsene fra det ikke viljestyrte nervesystemet

  • forbedre sirkulasjonen i hele kroppen, lymfatisk, arterielt og venøst.

 

Hovedmålsetningen med behandlingen er å redusere smerter og allment ubehag for å bedre din livskvalitet.

 

Norsk Osteopatforbund