Hva skjer hos osteopaten?

Osteopaten starter med en grundig kartlegging av dine plager, gjennom fysiske undersøkelser og relevante spørsmål.

Undersøkelsen består av en manuell vurdering med utgangspunkt i standardiserte mekaniske, ortopediske og osteopatiske tester. På grunnlag av resultatene blir en behandlingsstrategi iverksatt.

Hvis testene viser at osteopatibehandling ikke er den riktige behandlingen for deg, blir du henvist til legen din for videre utredning.

Behandlingen går ut på å korrigere forstyrrelser i den delen av kroppen som gjør at du sliter med smerter og spenninger. Det kan være slik at årsaken sitter et annet sted enn der hvor du faktisk kjenner smerten. Det benyttes da mobiliseringer av knokler, muskler, bindevevsnettverk, sirkulasjon og nerver for å få kroppen tilbake i balanse.

Bindevevsnettverket omslutter alle strukturer i kroppen – fra muskler, ledd og knokler til indre organer og kroppens hulrom. Bindevevet omhyller nerver, blod og lymfekar, danner glideflater mellom strukturene og overfører mekaniske krefter. Undersøkelse av bindevevsnettverket kan synliggjøre forstyrrelser som kan påvirke smerte og redusere bevegelsesfrihet

Hver behandling er individuelt tilpasset deg.

Målsetning med osteopatisk behandling

Behandlingen har som mål:

Hovedmålsetningen med behandlingen er å redusere smerter og allment ubehag for å bedre din livskvalitet.

Les mer på Norsk Osteopatforbund