Laktattest

Test din laktatprofil hos oss - et viktig treningsverktøy for deg som ønsker å effektivisere treningen, eller ønsker å se endring i din fysiske form.

 

Hva er en laktattest?

En laktattest måler, enkelt forklart, konsentrasjonen av laktatkonsentrasjonen i blodet. Laktat er et annet begrep for melkesyre.

I kondisjonsidretter omtales ofte intensitetssoner. Kjennskap til intensitetssonene er et viktig hjelpemiddel for å effektivisere treningen. En enkel oversikt over intensitetssoner kan du se her: intensitetssoner.

Slik tester vi laktat

Du løper på tredemølle (eller sykkel) med pulsklokke. Etter en rolig oppvarming starter testen hvor du løper intervaller på 5 minutter.

Mellom intervallene er det en pause på 30 sekunder hvor vi måler laktaktverdien i blodet og din subjektive følelse av utmattelse, før vi øker hastigheten på mølla. Intensiteten økes til du kommer over laktatterskelen din. 

Antallet intervaller varierer etter hvor mye du vet om formen din på forhånd. Ofte holder det med 4–6 drag. Slik kommer vi frem til din melkesyreterskel og dine individuelle intensitetssoner.

En laktattest gir en god pekepinn på formen din på testtidspunktet. Testen bør derfor gjennomføres på nytt etter en periode for å måle framgang og dermed endringer i intensitetssoner (fysisk form).

 

Våre priser:

Medlem:             1000,-

Ikke-medlem:     1200,-


Nye åpningstider på treningssenteret

Vi utvider nå våre åpningstider slik at treningssenteret vil være åpent fra 05.00 til 23.00 for våre treningskunder.

Trening

Fysioterapeut i treningssalen

Mandager 18-20 og onsdager 18-20 er det fysioterapeut tilgjengelig i treningssalen. Her vil det være mulighet til å spørre om det man lurer på rundt trening eller skader, samt få...

Trening, Fysioterapi

Flere nyheter